Afspraken

Casa Gemeos beschikt over de in Portugal vereiste vergunning op vakantieverhuur “Alojamento Local” en voldoet aan de hierin gestelde eisen voor de hygiëne en brandveiligheid.

In- en uitchecken

Op de dag van aankomst ben je bij ons welkom vanaf 16:00 uur. Op de dag van vertrek dient de sleutel uiterlijk om 10:00 terug  aan ons te worden overgedragen. Dit in verband met schoonmaken en voorbereiden van de accommodatie voor nieuwe gasten. Eventueel kunnen we jullie bagage nog enkele uren veilig stockeren voor het eigenlijke vertrek.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegelaten bij Casa Gemeos.

Roken

In de accommodaties is het verboden te roken. U kan roken op het terras en in de tuin mits de nodige voorzorgsmaatregels inzake brandveiligheid in acht te nemen.

Sorteren

Sorteren is (nog) niet verplicht in Portugal. Toch willen wij bij Casa Gemeos het goede voorbeeld geven! We vragen jullie dan ook het afval te scheiden per soort; karton, plastic, glas en restafval. De verzamelcontainers (blauw, geel, groen) bevinden zich 100m verder in de straat.

Omgeving

Casa Gemeos is gelegen op de rand van een woonbuurt. Uit respect voor onze buren willen we dan ook vragen om geen overlast te veroorzaken. Tussen 23:00 en 8:00 wordt de rust bewaard!

Eindschoonmaak

Aan het einde van ieder verblijf dient de vakantiewoning veegschoon aan ons te worden overgedragen. Dit houdt tevens in dat alle servies is afgewassen, vuilnisemmers zijn geledigd en de meubels op hun oorspronkelijke plaats zijn teruggezet. Vervolgens wordt door ons de volledige eindschoonmaak gedaan. Hiervoor rekenen wij een standaardbedrag dat niet afhangt van de lengte van het verblijf. De kosten van de eindschoonmaak zijn niet bij de verblijfskosten inbegrepen en bedraagt €75.

Waarborg

De huurwaarborg voor het vakantiehuis bedraagt €300 en dient om eventuele ongelukjes/schades te vergoeden. Deze wordt cash bij aankomst overgedragen.
Klachten in verband met de inventaris en bestaande schade worden aanvaard tot 4 uur na uw aankomst. Het is dus in eigen belang om eventuele zaken zo snel mogelijk bij ons te melden. Ook tijdens het verblijf kunnen er natuurlijk ongelukjes gebeuren, gelieve dan hierover te communiceren. Bij vertrek wordt er een grondige eindcontrole uitgevoerd en wordt de inventaris nagekeken. Wanneer alles in goede orde is achtergelaten, geven wij onmiddellijk de waarborg cash terug.

Aansprakelijkheid

Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen in en rond de woning of het zwembad. Casa Gemeos  is evenmin aansprakelijk te stellen voor schade ontstaan door brand, lekkage, ongeval of welke oorzaak dan ook, aan huurder en/of eigendommen.

Reserveringen en betalingen

Een reservering is definitief zodra wij via e-mail zijn verzocht tot het boeken, reserveren of vastleggen van je vakantie. Vervolgens dient per omgaande en uiterlijk binnen 5 werkdagen 30% van de reissom op onze rekening PT50 007 0000 0041 6945 7712 3 te zijn over geschreven. Het restbedrag dienen wij uiterlijk vier weken voor aankomst ontvangen te hebben. Indien je boekt binnen vier weken voor de aankomstdatum, dient het volledige bedrag  ineens voldaan te worden.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht je om welke reden dan ook genoodzaakt zijn om je vakantie bij ons te annuleren, dan betalen wij volgens onderstaand schema terug:

– Bij annulering  tot 4 weken voor aanvang van de huurperiode wordt 30% van de aanbetaling in rekening gebracht.
– Bij annulering minder dan 4 weken voor aanvang van de huurperiode wordt 100% van de aanbetaling in rekening gebracht.
– Indien je binnen 24 uur na de overeengekomen aankomstdatum zonder nadere kennisgeving niet bent gearriveerd, wordt dit beschouwd als een annulering.

Covid 19

In verband met de buitengewone Covid19 omstandigheden voorzien wij een uitzondering op ons standaard annuleringsbeleid. Wanneer de officiële websites van de overheden van Portugal en/of land van herkomst van de gast een officieel reisverbod of negatief reisadvies aangeeft, kan u kosteloos annuleren en worden betaalde bedragen terugbetaald.
In overleg kan de reis dan natuurlijk ook gratis worden omgeboekt naar een andere , vastgelegde periode (op basis van beschikbaarheid) of een voucher worden aangeboden voor een latere reservatie. Ook indien wij door covid19 restricties gedwongen zijn een reservatie te annuleren, zal het reeds gestorte bedrag terugbetaald worden.
Wij adviseren onze gasten altijd om, voor het gedeelte dat niet door ons wordt terugbetaald (positieve screening, geweigerd transport, annulering vlucht…) een annuleringsverzekering af te sluiten.

Klachten

In Portugal is het klachtenboek “livro de reclamaçoes” een goed gereguleerde procedure ter bescherming en ondersteuning van de consument. Meer info over deze procedure vind je in het tabblad contact. Natuurlijk horen wij liever eerst rechtstreeks over een eventuele ontevredenheid en staan wij open voor feedback!